tel: 06-20-369-4532

E-mail: detko.eva@gmail.com


CSALÁDÁLLÍTÁSRÓL
A Bert HELLINGER nevéhez fűződő módszer 2000 óta hellinger terápia, családállítás, családleképezés néven vált ismertté Magyarországon dr Angster Máriának köszönhetően.
Arnold POLIVKA és Peter ORBAN tanítványaként sajátította el a módszert.

Bert Hellinger felfigyelt arra, hogy testi-lelki bajaink okai, életünk eseményei, viselkedéseink sokszor érthetetlenek, és nem tudjuk befolyásolni a megnyilvánulásuk szintjén. Ezek egy mélyben zajló folyamat következményei, mely összefonódik kibővített családunk – őseink sorsával. Mintha lenne egy közös családi lélek, egy olyan energiamező, melybe mindenki beletartozik, aki a kiterjesztett család, a klán tagja. Ruppert Sheldrake angol biológus, filozófus morfogenetikus mezőnek nevezte el ezt a szellemi mezőt, az összetartozó lények közti láthatatlan hálót.

A megfigyelések igazolták, hogy a családi lélekmezőben szigorú törvények uralkodnak.Ha ezek sérülnek, generációkon keresztül negatív hatással vannak az utódok életére.

1. Az odatartozás joga sérül, ha kitagadnak valakit, vagy meghalt egy kisgyerek/anya/apa és emléke annyira fáj, hogy igyekeznek elfelejteni. Akkor is, ha öngyilkos lett a nagypapa és azt mondjuk, hogy agyvérzést kapott.
A legújabb kutatások szerint minden 12. terhesség ikerterhességnek indul, ám az egyik iker egy pontnál nem fejlődik tovább, esetleg nyomtalanul felszívódik. A megszületett lelkében ott van az elvesztett ikertestvér lenyomata. Egész életében tudattalanul őt keresi minden kapcsolatában.

2. A hely törvénye: Mindenki kizárólag a saját helyén élhet jól. A szülők a nagyok, ők adják az életet, a gyerekek a kicsik, az energia fentről lefelé áramlik. Sérül ez a törvény, amikor a gyerek valamelyik szülő pártját fogja, vagy a szüleiként viselkedik, többre tartva magát náluk.
Vízszintes irányban is rendnek kell lenni. Az azonos szinten állók között van első, második, harmadik, stb, attól függően, mikor, hányadikként érkezett a rendszerbe. Ez a testvérek / feleségek / férjek/ szerelmi kapcsolatok síkja.
A párkapcsolat csak az egyenrangúság alapján működik jól. Ha valamelyikük szülőt játszik, vagy keres a másikban, megsérül a rend.

3. Az adás-kapás egyensúlya: A szülő ad, a gyerek elfogad. A párok közt egyenrangúság van. Ha egyikük ad, a rendszer viszonzást kíván. A rossz adásában is. A jóból mindig egy kicsit többet, a rosszból egy kicsit kevesebbet törlesztünk.

4. A kiegyenlítés törvénye: Bárhol sérül a rend, azonnal a kijavítására törekszik a mező. Ha pl. kirekesztettek valakit: „Kedves xy, majd én láthatóvá teszlek”. „Követlek téged a nehéz sorsodba, betegségbe, halálba.” „Átveszem tőled a fájdalmaidat, hogy ezzel is segítsek neked.”

Hogyan zajlik a munka?
A családállítás csoportban zajlik, speciális esetben egyéni foglalkozáson. A családállítással még csak ismerkedőknek ajánlom, hogy először közreműködőként, segítőként kapcsolódjanak be a folyamatba.

Kinek van szüksége családállításra?

Mindazoknak, akik magasabb szintű megértésre törekszenek, és a fejlődés útját járva szeretnék felszabadítani mindazokat az energiákat, melyek generációk során blokkolódtak.

Mindazoknak, akiknek „útvonal engedélyre”van szükségük a saját életükhöz.
Kapcsolat:

tel: 06-20-369-4532
E-mail: detko.eva@gmail.com

Rólam:

Elhivatott tanító néniként éltem az életem 40 éves koromig. Ekkor megrázó változás történt, megbetegedtem. Sclerosis multiplex volt a diagnózis. Minden megváltozott. Tehetetlenül, erősen lekorlátozva kezdtem élni. Tovább