tel: 06-20-369-4532

E-mail: detko.eva@gmail.com


KINEZIOLÓGIÁRÓL
A görög kinezis (mozgás) és logos (tudomány) szóból ered. Személyiség-, képesség fejlesztő, stressz-oldó módszer. Magába foglalja az ősi kínai gyógyászat elveit, elemeit és a legújabb agykutatás eredményeit. Teljességre törekvő, átfogó szemléletű (holisztikus) módszer, ahol arra koncentrálunk, amit szeretnénk elérni. Testi, lelki, szellemi egyensúlyunk, kreativitásunk visszanyerése a cél.

Minden történés, esemény érzelmet vált ki bennünk. Ezek elraktározódnak az akkor működő összes sejtünk memóriájában. Ám nem akárhogyan. Összekapcsolódnak a megélt eseménnyel. Ami összeragasztja őket, az a megélt érzelem töltése. Ettől kezdve hasonló helyzetben aktiválódnak.

Agyunknak egy, a túlélésért felelős területe ugyanis mindig ellenőrzi, veszélyes-e számunkra az a pillanat, amiben vagyunk. Összehasonlítja a történést azzal, ami a sejtmemóriában található. Ha hasonlónak véli, aktiválja. Pozitív élmény esetén nagy lelkesedéssel, önbizalommal fordulunk az ügy felé.

Ám nem ez okozza a stresszünket, hanem a negatív töltéssel bíró emlék. Akkor ugyanis, az "Üss, vagy fuss!"menekülési reflex kapcsol be, túlélő üzemmódba kapcsolunk. Ettől kezdve hiába határozzuk el:"Legközelebb másképp csinálom!", nem vagyunk rá képesek.

Hogyan dolgozik, egy kineziológus?

Egy kineziológus izomtesztelést használ arra, hogy megtalálja a lekapcsolást előidéző érzelmet, eseményt és testünk lekapcsolt rendszereit. Izmaink ugyanis agyunknak, központi idegrendszerünknek a kijelző mutatói. Gyorsan, megbízhatóan jelzik a bennünk zajló folyamatokat. Stressz hatására elgyengülnek. - Ezért mondjuk, ha rossz hírt akarunk valakivel közölni: "Ülj le! Kapaszkodj meg!"

A kliens megnevezi a problémáját, majd azt is, mit vár a foglalkozástól. Ez nagyon fontos, mert ennek függvényében tudjuk, merre szeretne haladni.

Megkeressük az érzelmeit, tudattalan hozzáállását ügyéhez.

A kort, amikor az első trauma keletkezett, és újra és újra visszakapcsol hozzá agyunk. Az itt és most gyakran a múltbeli reakciók ismételgetése. Hogy új döntéseket tudjunk hozni, másképp tudjunk viselkedni, cselekedni, fel kell ismerni, mit ismételgetünk. Felismertetjük a viselkedést, érzelmeket, félelmeket, és hogy ki játszotta ott a legfontosabb szerepet. Ezek ugyanis "kényszer-pályán" tartanak bennünket akár életünk végéig.

A korrekció megállapítása is az izomteszttel történik. Végtelenül egyszerű mozgásokkal, reflex-zónák érintésével, dörzsölésével aktiváljuk az addig lekapcsolt agyterületeket, és beindulnak öngyógyító folyamataink. A rendszeres, speciális mozgásokkal képesek vagyunk oldani a stresszt.

A gyakorlatok napi végzése agyunkat bekapcsolt állapotban tartja, illetve stressz esetén visszakapcsolja.

Kiknek érdemes kineziológushoz fordulni?
  1. tanulási
  2. viselkedési
  3. életvezetési
  4. egzisztenciális problémák esetén
  5. párkapcsolati konfliktusok megoldásához
  6. döntés helyzetben, hogy merjen, tudjon dönteni
  7. éjszakai bepisiléskor
Gyerekek oldása: A gyerekek problémája gyakran a szülő gondjainak, problémáinak tünete. Ebből adódóan végleges változás csak a szülővel karöltve lehetséges.

Az anyák oldása elsődleges fontosságú, rajtuk keresztül kezelhetők a gyerekek.
Kapcsolat:

tel: 06-20-369-4532
E-mail: detko.eva@gmail.com

Családállításról

A Bert HELLINGER nevéhez fűződő módszer 2000 óta hellinger terápia, családállítás, családleképezés néven vált ismertté Magyarországon dr Angster Máriának köszönhetően. Tovább